Picture

Open boederijdagen!

Open Boerderijdag!

Op zaterdag 10 augustus organiseert de Akkervarken boerderij een open dag. Iedereen is welkom om ons hele bedrijf te komen bezichtigen. Hoeveel Akkervarkens lopen er en waar worden de biggetjes geboren? Je kunt het allemaal zelf ontdekken. Daarnaast zal er een fair zijn met streekproducten, een BBQ plein en volop activiteiten voor de kinderen!

Een heerlijk dagje op de boerderij! Wil jij deze dag niet missen? Zet het dan alvast in je agenda! De toegang is Gratis! Meer informatie lees je hieronder.

Fair in Farmstyle:

Een fair met unieke standhouders, natuurlijk in farmstyle! Kom neuzen tussen handmade woon- en tuindecoraties, biologische lekkernijen,  planten en nog veel meer en vergeet vooral niet te proeven van de heerlijke streekproducten! Ook aan de mannen is gedacht, er is een stand met heerlijke bieren, en daar hoort natuurlijk een stukje vlees van ‘t Akkervarken bij!

Demonstraties:

Geniet van diverse demonstraties zoals Free horsemanship, behendigheid met honden en er wordt gesponnen met alpacawol, natuurlijk onder toeziend oog van de alpaca’s!
Heb jij vragen over je hond dan kun je deze stellen aan Marian Servaas van hondenschool Dog-Life.

Workshop:

Altijd al een leuke vacht willen hebben en dan ook nog eens door jou zelf gemaakt? Dan is dit je kans! In deze workshop die plaatsvindt tijdens onze open dag maak je zelf een kleed, van de pure vacht van een geschoren schaap. Opgeven kan per mail.

Fotowedstrijd:

Een onwijs leuke boeren fotoshoot met de hele familie? Ook dat is mogelijk! Verkleed je als een echte boer/boerin en beleef samen een fotoshoot onder begeleiding van een professionele fotografe.
Wil jij kans maken op een pakket van Akkervarken? Doe dan met jouw foto mee aan onze fotowedstrijd! De foto die na de open dag de meeste Likes krijgt op Facebook wint een Akkervarkenpakket t.w.v. €75,-

Activiteiten voor kinderen:

Voor kinderen is er van alles te beleven!
Voor deze bijzondere dag bouwt de boer een boerenstormbaan, speciaal voor stoere jongens en meiden!
Er is ook een traptrekkerbaan,je kunt spelen in de hooischuur of ga op één van onze skippydieren en skip erop los!
Neem een kijkje bij de koeien, de alpaca’s of de andere dieren! Ben jij een echt knuffelkont? Geef dan één van onze flapoortjes een aai over hun bol!
Last but not least, met trots openen wij op deze dag onze ‘boerengraffitimuur’!
Lunch je mee?
Tijdens de open dag zijn er verschillende eet- en drinkgelegenheden. We zouden het daarom erg gezellig vinden als je bij ons blijft lunchen.
Op het plein zijn onder andere ambachtelijke boeren ijsjes, lekkere gebakjes, verse soep en heerlijke hamburgers verkrijgbaar. De BBQ staat de hele dag voor jullie aan!
Uiteraard is er de ruimte om te zitten en te genieten van het heerlijke eten en drinken!
Het is niet toegestaan om zelf meegebrachte consumpties te nuttigen.

Boerderijwinkel:

Onze boerderijwinkel is de hele dag geopend. Ben jij benieuwd naar vlees van ’t Akkervarken? Probeer dan eens een proefpakket. Raad jij het gewicht van één van onze varkens? Dan maak je kans om zo’n heerlijk pakket t.w.v. €25,- te winnen!

Praktische informatie:

Wat, waar & wanneer
Wat: Open dag Akkervarken en Stoer bij de Boer
Waar: Noorderdiep 592, 7876 EH Valthemond
Wanneer: zaterdag 10 augustus van 10.00 tot 16.00 uur
Entree: gratis
Informatie/opgave schapenvacht vilten: info@akkervarken.nl

Mindervalide

Het terrein van de open dag is volledig verhard. Alleen binnen in de speelschuur is een gedeelte op stro.  Hierdoor is de open dag ook geschikt voor mindervalide bezoekers.

Parkeren

Tijdens de open dag is er voldoende  gratis parkeergelegenheid. Kom je liever op de fiets? Ook hiervoor bieden wij voldoende ruimte.

Roken

Voor de brandveiligheid en het welzijn van onze dieren is roken is uitsluitend toegestaan in de daarvoor bestemde rookzone. Deze zone worden met een bordje aangegeven.

Omgeving:

Er zijn op 10 augustus meerdere bedrijven in Valthermond geopend, Valthermond NU houdt namelijk een dagje ‘Struun’n door Valthermond! Ontdek de lokale hotspots! Een prachtige dag voor het hele gezin!

Akekrvarken mini landbouw machientjes tekst

Wat zijn akkervarkens?

De Akkervarkens lopen het gehele jaar buiten. Hier doen ze nuttig werk. Ze eten onkruid met wortel en al op, creëren nieuwe open plekken in het bos of eten de restanten van een oogst op. Ze doen wat een varken graag doet; wroeten in de grond.

We hebben de gehele levensloop van onze Akkervarkens in eigen beheer. Van geboorte tot aan de slacht. Hierdoor kunnen wij een dierwaardig bestaan en vlees van constante goede kwaliteit garanderen.

Lees meer over de varkens!