Picture

Onze rassen

 

Berkshire

Het Berkshire varken is een vriendelijk en nieuwsgierig varken dat erg goed buiten kan leven. Ze hebben een sterke gezondheid en scharrelen graag hun eigen voedsel bij elkaar. Het is een vrij fors varken met een zwarte vacht, witte poten en een witte vlek op de neus. Opvallend zijn hun grote rechtopstaande, iets naar voren buigende oren en hun rechte buik en rug. Berkshire varkensvlees is onvergelijkbaar met ander varkensvlees, het vlees is donkerder van kleur, veel malser en zoeter van smaak. Het is de favoriet van chefs en van steeds meer thuiskoks. Bovendien krimpt het amper tijdens het bakken.

Duroc

Dit atletisch gebouwde varken is goed te herkennen aan zijn roodbruine vacht en kleine hangende oren. Van oorsprong komen ze uit New York en ze werden zelfs als showvarken gehouden. Maar nu worden ze veel gehouden vanwege hun malse en sappige vlees. Ze hebben een vriendelijk karakter maar een Duroc-zeug is wel erg beschermend naar haar biggen. Het is een ras met een geheim. Door een perfecte verdeling van het vet in de spieren is het vlees onvergelijkbaar mals, sappig en smaakvol.

Husumer

Het roodbonte Husumer-varken behoort tot één van de zeldzaamste varkensrassen. Wij willen dit ras graag tegen uitsterven beschermen door het te fokken en te behouden als consumptievarken. De zeldzame Husumer is een bijzondere verschijning door de grote witte band over het rode lijf. Ze waren vroeger erg populair in Denemarken vanwege de vergelijking met de rood-witte Deense vlag. Het is een vrij groot en robuust ras met hangende oren. Vanwege de lichte huid onder de witte band op hun lijf zorgen we voor voldoende modderpoelen in de zomer, zodat ze zich tegen de zon kunnen beschermen. Het spek van de Husumer is van een unieke kwaliteit en het vlees is heel mooi gemarmerd.

 

Akekrvarken mini landbouw machientjes tekst

Wat zijn akkervarkens?

De Akkervarkens lopen het gehele jaar buiten. Hier doen ze nuttig werk. Ze eten onkruid met wortel en al op, creëren nieuwe open plekken in het bos of eten de restanten van een oogst op. Ze doen wat een varken graag doet; wroeten in de grond.

We hebben de gehele levensloop van onze Akkervarkens in eigen beheer. Van geboorte tot aan de slacht. Hierdoor kunnen wij een dierwaardig bestaan en vlees van constante goede kwaliteit garanderen.

Lees meer over de varkens!